2021 changes

Brexitin myötä 1. tammikuuta 2021 lähtien hinnat sivuillamme toimituksille Iso-Britannian ulkopuolisiin EU-maihin ovat automaattisesti ALV0%, koska arvonlisävero peritään toimitusmaassa. Kaikki Englannissa sijaitsevasta varastostamme EU:hun lähetyt tilaukset vaativat tulliselvityksen, jonka hoitaa kuljetusyhtiö. Kaikista lähetyksistä lukuunottamata kangasnäytelähetyksiä, peritään meille maksamasi tilauksen hinnan lisäksi paikallinen arvonlisävero tilauksen kokonaisarvosta, Suomessa kirjoitushetkellä 24%. Lisäksi tullauspalvelusta DPD saamiemme tietojen mukaan laskuttaa 6,05 euroa.

Tekemällä sivuillamme tilauksen, sitoudut maksamaan paikallisen ALV:n. Toimituksissa käyttämämme kuriiriyhtiöt DPD/Postnord ja tekevät tästä mahdollisimman yksinkertaista. DPD, jota käytämme 99%:ssa tilauksista, lähettää sähköpostin ja/tai tekstiviestin ALV:n maksamisesta, kun lähetys on matkalla, ennen kuin paketti toimitetaan sinulle.

Minimitilaus on EU-toimituksille on 160 euroa, lukuunottamatta kangastilauksia. Kehitämme tähän juuri automaattista ratkaisua, jolla tilauksen arvo tarkistetaan ennen tilausta. Tätä ennen otamme yhteyttä tilauksen perumisesta ja täysimääräisestä hyvityksestä mikäli tilaus jää tämän summan alle.

Huomaa myös, että ellemme ota sinuun yhteyttä ennen tilauksesi käsittelyä, tullimaksua ei ALV:n lisäksi UK:n ja EU:n välisen kauppasopimuksen mukaisesti pitäisi tulla. Emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan tullauspäätökseen, joka voi valitettavasti olla väärä ja sisältää myös tullimaksun.

Huom: Muutama Gmail-sähköpostia käyttävä asiakaamme on kommentoinut, että DPD: ltä lähetetyssä sähköpostissa ei näy maksulinkkiä, vaan paljon näennäisesti satunnaisia merkkejä. Kiertotapa, joka on toiminut tässä on, että jos vierität alaspäin sähköpostin loppuun (sähköposti on hyvin pitkä), alhaalla pitäisi näkyä linkki "Näytä koko viesti" tai vastaava teksti. Tämä voi vaatia GMailin avaamista tietokoneella, koska esim. iPadin Gmail-sovelluksessa loppuun asti vierittäminen ei välttämättä onnistu. Klikkaamalla tätä linkki viestin lopussa, pitäisi sähköpostin ja siinä olevan maksulinkin näkyä oikein.